fbpx

Bisnestiimin Anni Kinnunen nosti viime viikon Yrittän usko -livelähetyksessämme esiin yrittäjän jaksamisen. Tässä muutamia kysymyksiä ja ajatuksia, jotka haastavat sinua pysähtymään hetkeksi tämän tärkeän asian äärelle. Nämä kannattaa lukea!

  • Me olemme ihmisenä kokonaisuus. Kun alkaa mennä huonosti, jätämme helposti itsemme syrjään ja menemme eteenpäin tuhatta ja sataa.
  • Ainoa asia, jota voimme hallita tässä hetkessä, on keskittyä siihen, miten itse voimme. Emme tiedä mitä tulevaisuus tuo. Emme tiedä, kuinka kauan myrsky kestää, emmekä kuinka paljon se ravistelee. Mutta jos nyt emme pidä huolta itsestämme, niin yrityksemme eivät jaksa tämän jälkeenkään, emmekä me jaksa johtaa niitä tämän jälkeen.
  • Avun torjuminen ja yksin jääminen on tuhon tie. Avun pyytäminen ja vastaanottaminen ei ole häpeä.

Pysähdy hetkeksi miettimään omaa jaksamistasi. Minkä arvosanan antaisit asteikolla 1-10?

  • Kaikki ovat nyt jonkunlaisessa stressissä. Tärkeää on, että kun huomaat stressin oireita, keskityt hyvinvointiisi. Oireita voivat ovat esimerkiksi huonot yöunet tai kipeät niskat.
  • Jos oireita ei huomioi, stressi vaikutta elämään laajemmin: rytmit menevät sekaisin, liikunta vähenee, ihmissuhteet kärsivät jne.
  • Pikkuhiljaa, jos stressiä ei hoida, ajatusmaailma alkaa mennä synkäksi. Aivot ovat paniikkitilassa ja keksivät uhkakuvia, sellaisia, jotka eivät ole tottakaan. Ajatuksia, jotka pyörivät päässä jatkuvasti. Ne ajatukset voivat olla todella raskaita.

Mieli ei rauhoitu itsestään, vaan se tarvitsee apua.

  • Siksi kannattaa miettiä, miten jaksan nyt. Kannattaa muistella edellisiä kriisejä, ja keinoja joiden avulla selvisit niistä. Kaivaa ne keinot valmiiksi ikään kuin työkalupakiksi lähelle, ja käyttää niitä mielen rauhoittamiseen.
    Ilman rauhallista mieltä ei voi tehdä järkeviä ratkaisuja ja päätöksiä. Me kaikki tarvitsemme rauhallista mieltä työssämme päivittäin.

Tänä aikana rukous voi joillakin olla tavallista syvempää ja hengen todellisuus lähempänä. Mutta kannattaa myös muistaa, että jos oma mieli on väsynyt, niin nämäkään asiat eivät tunnu samalta. Jumala on aina sama, vaikka omat voimat olisivat vähissä.

Jos koet, että olet uskovana yrittäjänä yksin, niin se ei ole totta. Pelkästään Bisnestiimiin kuuluu 500 kristittyä yrittäjää. Ota rohkeasti yhteyttä meihin tai toisiin yrittäjiin. Tiimi, mentori, joku peili lähelle on erityisesti tässä tilanteessa todella tärkeä voimavara.

Me bisnestiimiläiset tarjoamme tukea rukouspalvelun ja asiantuntija-avun kautta, lisätietoja löydät nettisivultamme: https://www.bisnestiimi.fi/.

Emme ole yksin.

– älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!
Älä arkana pälyile ympärillesi
– minä olen sinun Jumalasi.
Minä vahvistan sinua, minä autan sinua,
minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

Jes. 41:10