fbpx

The River.Asia ja lähteen ihme

Erik ja Marjaana Klarin lähtö Austaliasta yli 27 vuotta sitten lähetystyöhön Thaimaahan oli hyppy täysin uskon varaan. Erikin mukaan kysymys oli ”Faith Missiosta”, ei voinut kuin luottaa, että Jumala pitää taloudellisesti huolta, taskussa oli 360 dollaria rahaa ja lupaukset seurakunnilta olivat lähinnä lupausta rukoustuesta. Jumala on kuitenkin pitänyt huolen myös taloudesta ja kannatuksia on tullut niin yksityisiltä kuin seurakunniltakin, vaikka edelleen ollaan uskon varassa, myös The River-Asia tapahtumakeskuksen talouden osalta.

Erikin ja Marjaanan lähtiessä erään vanhemman pastorin profetia oli yksi niistä seikoista, jotka kannattelivat heidän työnäkyään Thaimaassa. Kului 15 vuotta, kunnes profetia alkoi toteutua. ”Vuorten päällä tuli palaa. Kylässä, jossa ei ole vettä, kuivasta maasta alkaa vuotaa vettä. Se on merkki herätyksen alkamisesta Thaimaassa. Kun vesi virtaa lähteestä, niin nuoria uskovia tulee alas vuorilta ja heidän mukanaan tulee herätys Thaimaahan” (lyhennetty versio).

Vuorten päällä tuli palaa. Kylässä, jossa ei ole vettä, kuivasta maasta alkaa vuotaa vettä. Se on merkki herätyksen alkamisesta Thaimaassa. Kun vesi virtaa lähteestä, niin nuoria uskovia tulee alas vuorilta ja heidän mukanaan tulee herätys Thaimaahan

Etsiessään saavuttamattomia heimoja Thaimaan Myanmarin rajan vastaisilta vuorilta tuli Erik erään kerran joen rantaan, jonka toisella puolella vuorella näkyi kylä. Erik ymmärsi tulleensa paikkaan, josta profetiassa oli puhuttu. Parin vuoden jälkeen kylässä oli jo muutamia uskovia ja eräs vanhempi mies tuli Erikin luokse ja sanoi, ettei meillä ole vettä. Valtio oli kyllä rakentanut sadeveden keräystä varten savesta altaan ja vesijohdon kylään, mutta kerätty sadevesi oli likaista ja loppui pian. Erik pyysi näyttämään paikan, joka oli parin kilometrin päässä kylästä. Sitä ihmetellessä Jumala puhui Erikille, ”Miksi sinä et rukoile?”. Siinä vaiheessa Erik tunnusti, että uskoa oli vähän, mutta hän keräsi tiimin ja he rukoilivat, ”että olisi edes näyttänyt hyvältä!”

Erik ja hänen tiiminsä olivat jo lähteneet kylästä, kun sieltä 4-5 päivän päästä ilmoitettiin, että vesialtaan pohjasta oli puhjennut lähde, joka pulppusi kirkasta vettä niin paljon, että sitä tuli säiliöt niin täyteen, että ne valuivat ylikin! Erikiä lainaten hänen ensimmäinen kommenttinsa oli: ”VAU”. Silloin Erik muisti profetian, kuinka herätys virtaa vuorilta samalla tavalla kuin vesi lähteestä. Myös The River (joki) sai siitä nimensä. Thaimaan vuorilla tuli ihmisiä uskoon, myös paljon nuoria. He tulivat vuorilta alas kaupunkeihin ja Erik ja Marjaana tiimineen alkoi valmentaa heitä Raamatun opetuksessa keskuksessa, jonka he nykyisessä sijaintipaikassa ovat nimenneet tapahtumakeskukseksi.

Vuoristolaiset, joita on tullut uskoon, olivat lähinnä luonnonuskonnon harjoittajia. Työtä alettiin herätyksen tultua tehdä myös budhalaisten ja muslimien parissa monilla alueilla Thaimaassa. Lähteen ihme tuli tunnetuksi vuoristokylissä ja monissa niistä on kristittyjen osuus jo useita kymmeniä prosentteja. Lähde pulppusi vettä 7 vuoden ajan, kunnes se tyrehtyi. Sillä oli ollut oma aikansa ja herätyksen lähteitä on syntynyt eri puolille Thaimaata. The River.Asia toimii nuorten evankelistojen harjoitus- ja koulutus-keskuksena, mutta Klarien ja heidän tiiminsä on rakentanut keskuksesta tapahtumakeskuksen, jossa lähialueen lapset ja nuoret kokoontuvat leikkeihin ja peleihin. Samalla he saavat kosketuksen evankeliumin sanomaan. Sisterhood-työmuoto on myös osa keskuksen toimintaa. Siinä erilaisista taustoista tulevat naiset saavat kokea yhteyttä, löytää Jeesuksen vapahtajanaan ja kasvaa uskossaan.

Erik Klar ja Bisnestiimin Pirjo Backman tapahtumakeskuksen pihamaalla

Tapahtumakeskus tarjoaa hyvät puitteet myös lomailuun. Alueella on oma uima-allas ja jos tyytyy keskuksen hieman keskitasoa vaatimattomampaan hotellimajoitukseen, niin lomailulle on ihan hyvät puitteet. Chiang Mai on suosittu turistikohde monine nähtävyyksineen ja Erikin mukana on mahdollistaa tutustua kohteisiin, joihin ei normaalista turistimatkoja tehdä. Suuntaamalla matkan The River.Asian keskukseen, voi samalla tukea keskuksen toimintaa ja nauttia erittäin miellyttävästä Pohjois-Thaimaan vuoriston ilmastosta.

Tapahtumakeskuksen englanninkieliset kotisivut: http://www.theriver.asia/

Hannu Suni
Koordinaattori