fbpx

Bisnestiimin Usko & ura -seminaari kokosi Alahärmän PowerParkiin yli 160 liike-elämässä toimivaa kristittyä. Hienot puitteet, uskovien yhteys ja innostava ja rohkaiseva opetus virvoittivat osallistujia Herran hoidossa.

Viikonlopun aikana seminaarissa lavalle nousivat olympiavoittaja ja yrittäjä Samppa Lajunen, entinen huippu-urheilija ja sparraaja Mika Poutala, politiikan sekatyömies Aki Ruotsala ja Kauhavan helluntaiseurakunnan pastori Jukka Rahkonen. Saimme vieraiksemme myös maailmanlaajuisen kristillisen sijoitusyhtiön Ibexin aluejohtajat David Hamiltonin ja Matt Ainsworthin, jotka kertoivat sijoittamisen voimasta Jumalan valtakunnan eteenpäin viemisessä. Musiikista vastasivat kanteletaiteilija Satu Nissinen ja muusikko Olli Helenius. Bisnestiimistä kertoivat Hannu Suni, Annika Puro-Aho, Vesku Lehtinen ja Jari-Pekka Koponen.

Puheiden ja musiikin lisäksi seminaarissa oli tuttuun tapaan tilaa hiljentymiselle. Perjantain rukous- ja yhteysilta tarjosi tilaisuuden yhdessäololle, rukoukselle ja sielunhoidolle. Keskustelu jatkui pitkälle yöhön. Koko tapahtuman ajan osallistujilla oli mahdollisuus yksityiseen keskusteluun ja sielunhoitoon.

Seminaarin tapahtumapaikka, nykyaikainen ja näyttävä PowerPark, keräsi paljon kiitosta osallistujilta. Tapahtumassa kannustettiin osallistujia verkostoitumaan – ja ilman muuta aikaa oli myös tuttujen tapaamiseen. Tapahtuman hienosta tunnelmasta suuri kiitos kuuluu ihanalle juontajallemme, Alajärven helluntaiseurakunnan Niina Männistölle. Kaikkien aikojen suurimman Bisnestiimin seminaarin järjestelyistä vastasi johtoryhmän jäsen, yrittäjä ja todellinen tekijänainen Annika Puro-Aho. Kiitos Annika, ja kiitos kaikille seminaarissa mukana olleille ja järjestelyissä avustaneille. Mutta suurimman kiitoksen upeasti onnistuneesta tapahtumasta annamme Jumalalle.

Vuoden 2021 seminaari järjestetään Jyväskylässä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Liput ja lisätiedot löydät täältä.

Mika Poutala valoi mieliin uskoa ja innostusta

Mieletön energiapommi ja rohkea Jeesuksen opetuslapsi Mika Poutala valoi uskoa, toivoa ja päättäväisyyttä bisnestiimiläisten sydämiin monin tavoin. Samalla hän kertoi innostavia tarinoita siitä, miten Jumala johdattaa erikoisillakin tavoilla. Yksi niistä sopii aivan yhtä hyvin yritysmaailmaan kuin urheilumaailmaankin.

Uskovassa perheessä kasvanut Mika on seurannut Jeesusta lapsesta asti ja siksi hänen elämässään on ollut pitkään eräs haaste. Hän kertoisi mielellään Jeesuksesta, mutta uskon sisällyttäminen tavallisiin keskusteluihin tuntuu hänestä vieraalta ja vaikealta. Siksi elämässä on toistunut usein yksi rukous: Anna luonteva tapa kertoa sinusta Isä!

Ja Jumala on vastannut rukoukseen, aina.

Armeijassa tupakavereille uskosta kertomisen Hän järjesteli niin, että ateisti-kaveri kailotti asian koko porukalle. Siitä alkoi keskustelu, joka jatkui läpi armeija-ajan.

Ensimmäisessä isommassa urheiluun liittyvässä lehtihaastattelussa Mika ehti jo huolestua, mutta Jumala vastasi rukoukseen viime hetkellä, haastattelun viimeisen kysymyksen kohdalla. Toimittaja kysyi: mitä teet silloin kun et urheile? Ja Mika kertoi: kristillistä rap-musiikkia yhtyeessä nimeltä J-posse. Tämän viimeiseksi tarkoitetun kysymyksen jälkeen toimittaja kiinnostui uudella tavalla ja haastattelu jatkui vielä toisenkin tunnin. Siitä eteenpäin Mikalta on kysytty jokaisessa haastattelussa joko Jeesuksesta tai musiikista.

– Päätin, että haluan olla Jumalan käytössä. Sitten niitä luontevia tilaisuuksia ja kysymyksiä on alkanut tulla. Jumala voi käyttää jokaista, joka tahtoo olla hänen käytössään. Ja tarvittaessa hän käyttää myös heitä, jotka eivät halua. Se on lohdullista.

Haastavia vaiheita ja raskaita tappioita elämässään läpi käynyt Mika puhui myös mm. identiteetin merkityksestä ja haastoi jokaista miettimään mihin identiteettimme perustuu. Entä työidentiteettimme? Minkä takia teemme sitä työtä mitä teemme?

– Mulle usko on mun ydinidentiteetti, ja se kantaa vaikeiden hetkien yli. Työidentiteettini on auttaja. Teen työtäni siksi, että toiset voisivat saavuttaa unelmansa ja tavoitteensa. Jos identiteettini olisi puhuja, ääneni voisi mennä niin, etten voisi enää tehdä puhujan työtä ja sitten identiteettini romahtaisi. Mutta auttajana voin keksiä aina uuden tavan auttaa. Mikä on sinun työidentiteettisi?

Loppujen lopuksi tärkeintä on se, mitä olet Kristuksessa.

– Jumalalle ei oo väliä ootko epäonnistunut jossain, tehnyt miljoonia, missä olet töissä, millä autolla ajat. Se on fakta. Jumala haluaa muistuttaa, että sä oot arvokas. Sä riität.

Aki Ruotsala ja kristityn haasteet

– Mun ajatuksena on jakaa teille jotakin sellaista, mistä voisitte saada tulevaisuuden rakennusaineita.

Näin Aki Ruotsala aloitti puheenvuoronsa Usko ja Ura -seminaarissa.

”Nämä asiat eivät ole kivoja ja ehkä pelottaviakin. Silti aina lopulta tiedetään, että meidän tulevaisuus on Kaikkivaltiaan käsissä. Haluan rohkaista teitä olemaan rohkeana sillä paikalla, millä olette nyt ja mihin Jumala on teidät halunnut asettaa.”

Tänään Akin esiin nostamat asiat tuntuvat entistäkin ajankohtaisemmilta.

”Meidän eteen tulee elämässä ovia, joiden takana on asioita, joista ei tykätä.

Jos Jumala olisi sanonut: Mulla on tässä ovi, jossa lukee Pori Jazz, ja haluan, että käyt sen läpi. Sen jälkeen tulee tällaisia asioita.

Tunnen itseni. En olisi avannut sitä.

Hän antaa ovia, tietynlaisia asioita, joiden läpi hän haluaa meidän kulkevan. Ja riippumatta siitä, ovatko ajatuksemme pyhiä vai eivät, ja mitä meidän motiivimme ovat, Hän tulee käyttämään omiaan oman nimensä kirkastamiseksi.

Me voidaan olla Jumalan käytössä sellaisissa asioissa, joita ei nyt tiedetä. Niin se vaan menee.”

Vuoden Hyvä teko

”Todellinen rinnalla kulkija, kanssaeläjä ja veli Herrassa. Rukousmies isolla sydämellä.”

Seminaarissa aloitettiin uusi, pitkään mielissä muhinut perinne, josta olemme hyvin iloisia: Vuoden hyvä teko.

Vuodesta 2019 eteenpäin nostamme esiin vuosittain kaksi henkilöä, yritystä tai projektia, jotka ovat tuoneet valoa ympärilleen ja saaneet aikaan hyvää.

Yllä lukevat sanat kuvaavat vuoden 2019 Hyvä teko -kunniamaininnan saajaa Lasse Hynyä, Avainetin toimitusjohtajaa. Hän vastaanotti palkinnon seminaarissa PowerParkissa.

Toinen vuoden 2019 Hyvä teko -kunniamaininnan saaja on Luovuuden Lakeus Ky ja yrittäjä Sonja Jokiranta. Hyvän teon ilmiantaja kuvasi häntä ja hänen yritystään näin: ”Hänellä on toiminnassaan mukana koko ihmisen pieni mutta niin suuri sydän . Yritys pitää sisällään valtavan määrän luovuutta – nimensä mukaisesti – ja hioo timantteja esiin, sillä jokaisen tarina on arvokas ja tärkeä. Suosittelen vahvasti!”

Kiitos tekemistänne teoista ja tuottamistanne hyvistä hedelmistä koko Bisnestiimin puolesta!

Usko & ura 2021 Jyväskylässä

Seuraava seminaari järjestetään Jyväskylässä tapahtumakeskus Helmessä tammikuun viimeisenä viikonloppuna 2021. Olet lämpimästi tervetullut mukaan myös ensi vuonna! Liput ja lisätiedot löydät täältä.