fbpx

Kesäkuussa maailmalle lähti ylimääräinen 25 000 euron ”koronatuki”. Maailmanlaajuinen koronapandemia on aiheuttanut valtavasti nälkää ja puutetta köyhimmissä maissa. Miljoonat ihmiset ovat menettäneet toimeentulonsa ja hätä on valtava. Bisnestiimin tukea lähti lukuisiin maihin, mm. Nepaliin, Thaimaahan, Bangladeshiin, Intiaan, Ugandaan, Etiopiaan ja Kongoon. Seuraavana muutama esimerkki työstä, joihin näitä varoja käytetään.

Nepalissa Bisnestiimi osallistui Assembly of God -kirkkokunnan ponnistukseen, jonka tavoitteena on tukea kuukauden ruokaturvalla 1200 perhettä, eli n. 6000 ihmistä, seurakuntaverkoston kautta. Yhden perheen ruokapaketti pitää sisällään riisiä, linssiä, sokeria, suolaa, ruokaöljyä ja hygieniatarvikkeena saippuaa. Ruokapaketin hinta on n.35€.

Ruokaturva mahdollistaa köyhien yhteisöjen seurakuntia palvelemaan kaikista suurimassa hädässä olevia perheitä, jotka ovat eläneet kädestä suuhun päiväpalkalla, sekä pienten seurakuntien pioneeripastoreita, jotka työskentelevät syrjäseuduilla ja saavuttamattomien ihmisryhmien parissa ja ovat menettäneet tukeaan.

Ugandassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa Bisnestiimi on mukana samankaltaisessa ruoka-avussa. Ugandan helluntaiseurakunnista on tehty selvitys 500 eniten nälkää kärsivistä köyhistä perheistä ja pastoreista, jotka ovat menettäneet ansionsa koronarajoitusten vuoksi. Helluntaiseurakunnat yrittävät koordinoidusti auttaa näitä henkilöitä selviämään rajoitusten yli, rajatuin resurssein.

Kongon helluntaiseurakunnat auttavat parhaansa mukaan kärsiviä ihmisiä. Sisällissodan ja Ebolan keskellä köyhät pakolaisperheet ja yksinhuoltajaäitien lapset näkevät nälkää ja koronarajoitukset tekevät jo vaikeasta tilanteesta entistä haastavamman. Tämän lisäksi maassa on ollut lukuisia tulvia ja mutavyöryjä, jotka ovat vieneet lukuisista kylistä ihmishenkiä ja koteja.

Uusi tilanne on vaikea, mutta myös täynnä Jumalan mahdollisuuksia. Paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia tai olleet kiinnostuneita siitä, kääntyy nyt hädässään pioneeripastorien ja seurakuntien puoleen.

Thaimaan Bangkokissa Bisnestiimin tuella hankittiin viikon ruokatarvikkeet 60 paperittomien pakolaisten perheelle. Tämän lisäksi varoja käytettiin pakollisiin lääkkeisiin.

Nämä esimerkit kertovat meille pienen osan kriisin laajuudesta maailmalla, eivätkä haasteet ole ohi vielä pitkään aikaan. Seurakunnat ponnistelevat palvellakseen lähimmäisiä ja ovat tässä työssä valtavien haasteiden edessä. Uusi tilanne on vaikea, mutta myös täynnä Jumalan mahdollisuuksia. Paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia tai olleet kiinnostuneita siitä, kääntyy nyt hädässään pioneeripastorien ja seurakuntien puoleen.

Kiitos tuestasi, jonka avulla voimme yhdessä viedä Jumalan rakkautta eteenpäin. Jatkathan rukoustasi näiden ihmisten ja yhteisen työmme puolesta?

”Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne.”
Matt. 25:35