fbpx
Ajatus Lähetyksen Bisnestiimistä kypsyi kenttävuosina Indonesiassa. Suomeen myöhemmin palattuamme, mainitsin eräällä lounaalla ideasta Arto Hämäläiselle. Siihen kaima totesi ykskantaan: ”Toteuta se!” Myöhemmin järjestimme Rauno Mikkosen kanssa tapaamisen Fidaan. Mukaan kutsuttiin Kalevi Kulonpää. Päätimme kolmisin järjestää laivaseminaarin Tallinnaan. Haalimme kukin tuntemiamme yrittäjiä mukaan risteilylle. Menomatkalla jaoin saamani työnäyn ”Viinitarhan Herran kutsu yrittäjille”. Elämän markkinatoreilla huomiosta kilpailevat erilaiset kiireet ja paineet. Kutsumus tulla osaksi itseä suurempaa tarkoitusta unohtuu taka-alalle. Herra kuitenkin uudistaa kutsunsa: ”Tulkaa tekin viinitarhaani!”  –Ihmissielu on korvaamattoman arvokas.

Bisnestiimin aloitus

Paluumatkalla päätimme 23 hengen joukolla aloittaa Bisnestiimi. Johtoteemaksi nousi ajatus: ”Yrittäminen voi olla elämäntehtävä, mutta ei koskaan sen tarkoitus”. Uskovalle yrittäjälle on varattu korkeampi tarkoitus arjen yläpuolella!
Fredrik Ekholm ja Arto Sädeaho.
Aloin käynnistää toimintaa. Risteilyn yrittäjistä valikoitui johtoryhmä ns. Pikkutiimi jonka puheenjohtajaksi tuli Kalevi Kulonpää Pikkutiimistä on muodostunut oikea ideahautomo. Ensin painettiin joulukortteja. Vuosien mittaan niitä myytiin kymmeniä tuhansia. Carita Kallion sävelmistä tehtiin CDäänite jonka tuotto ohjattiin Etiopiaan. Teimme radio-ohjelmia saadaksemme asialle laajempaa tunnettavuutta.

Varojen kerääminen

Puolisoni Orvokki otti (2002) päävastuuta markkinoinnista ja soitteli verkoston jäsenille. Ohessa monet jakoivat työn paineita luotettavalle kuuntelijalle ja usein soitot päättyivät rukoukseen. Reilun vuosikymmenen ja tuhansien soittojen aikana yrittäjät ostivat Vuositauluja ja myöhemmin antoivat mainoksia Palveluhakemistoon. Siten pystyimme tukemaan pioneerilähettejä vuodeksi Start-Up tuella työhön uusille alueille ja heimojen keskuuteen. Vuosien mittaan hakemiston markkinointi, luominen ja postitus osuivat parhaaseen kevät- ja kesäaikaan. Mutta tieto mitä sillä saatiin aikaan, kannusti jatkamaan.

Yrittäjäverkosto

Ideoita syntyi lisää ja niiden avulla mahdollistui laajempi lähettäminen. Tyhjästä alettu ainutlaatuinen yrittäjäverkosto kasvoi kahdessa vuosikymmenessä 400:aan. Esim. Indonesian pioneerityössä on tuettu yli 500 pioneeria uusille alueille ja heimojen keskelle. Sen seurauksena on varmuudella syntynyt yli 400 seurakuntaa. Esimerkiksi Trifosa, nuori pioneeri perusti vuosien aikana kahdeksan seurakuntaa Indonesian Borneolle. Myöhemmin kesällä 2007 uuden heimon keskelle lähetetty Robert kastoi samana vuonna heimon ensihedelmänä uskoon tulleen miehen.

Rakennushanke

Addis Abebassa muslimityön keskukseksi aiottu rakennushanke oli pysähtynyt varojen puutteessa. Pienellä joukolla seisoimme rakennuksen keskeneräisen rungon kattotasanteella ja rukoilimme. Sain ajatuksen ’Taivaallisesta Uskon osakeannista’ jolla ei olisi rahallista myyntiarvoa. Ideaa lähdettiin toteuttamaan ja tarvitut varat saatiin kokoon. Sitten Tikkakosket kokosivat rakentajatiimin Etiopiaan. Aiottu monitoimikeskus valmistui ja on nyt vuosia palvellut evankeliumin asiaa Etiopian muslimityössä. Kotimaassa joka syksyiset Yrittäjäseminaarit ovat koituneet keidashetkiksi yrittäjille. Keskinäisen jakamisen ohella tapaamisissa välittyvät lähetysnäky ja kenttähaasteet. Bisnestiimin kymmenentenä toimintavuotena käynnistyi uusi aluevaltaus – Business as Mission. Verkosto alkoi laajeta ulkomaille. Myös yrittäjäseminaareja alettiin järjestää ulkomaille: Indonesia ja Thaimaa, sitten Vietnam, Laos ja Kambodzha. Afrikan ensimmäinen seminaari pidettiin Addis Abebassa, Etiopiassa. Siitä kun 15 vuoden jälkeen olin luovuttanut tiimin vetämisen toisille, verkosto on kehittynyt edelleen ja laajentanut vaikutusalaansa.
Kaikki on mahdollista sille joka uskoo!
Bisnestiimin 20-vuotis Juhlaristeilyllä välittyi ajatus tiimin laajenemisesta Jabesin rukouksen (1.Aik 4:10) mukaisesti. – Kaikki on mahdollista sille joka uskoo! Teksti: Arto Sädeaho Kuva: Arto Sädeaho