fbpx

Tänä vuonna tulee Bisnestiimin perustamisesta kuluneeksi 20 vuotta. Tässäkin hakemistossa on kerrottu niistä kohteista ja muodoista, joissa Bisnestiimi on saanut tänä aikana olla mukana. Kaikkia ei ole edes kirjoitettu ylös, koska monet toiminnan kohteet sijaitsevat paikallisten kannalta herkillä alueilla.
20-vuotisjuhlaseminaarin ”virallinen” osuus aloitettiin Fidan toimitiloissa Roihupellossa. Arto ja Orvokki Sädeahon katsaus johdatti yli 70 henkisen osallistujajoukon sisälle historiasta tähän päivään. Harri Hakola, Arto Hämäläinen ja Rauno Mikkonen toivat Fidan ja henkilökohtaiset tervehdyksensä. Välillä muistettiin perustajajäseniä puolisoineen ja siihen oli hyvin musiikillisesti johdattamassa muusikko Pekka Simojoki. Yllätysnumerona kuultiin Kansanedustaja Sari Essayahin videotervehdys Etelä-Korean Talviolympialaisista. Juhlaseminaaria juonsi juhlavasti eteenpäin Jari-Pekan puoliso Hanna-Mari Koponen.

Etiopia
Etiopia on ollut monella tavoin Bisnestiimin kohdemaana, niinpä juhlapuhujaksi oli kutsuttu Pastori Teklu Wolde. Työ muslimialueilla ja raamattukoulun rakennusprojektin loppuun vienti ovat olleet merkittäviä BT:n panostuksia Etiopiaan. Sukupolvi on jo vaihtumassa Etiopiassa ja Teklun mukana oman puolisonsa lisäksi oli hänen seuraajansa Pastori Moti Takele. Bisnestiimi on saanut olla mukana todistamassa kymmenien tuhansien muslimien uskoontuloa ja kasvua Etiopiassa.

Juhlaseminaarista siirryttiin Viking Linen Helsinki-Tukholma risteilylaivalle. Taksin sekoilusta johtuen Luoman Jorma ja Arja melkein jäivät laivasta ja seminaarin järjestäjät valmistautuivat jo heittäytymään oviaukkoon pidättääkseen laivan lähtöä. Kaikki saatiin kuitenkin viimein sisälle ja Bisnestiimin väistyvä puheenjohtaja Kalevi Kulonpää pääsi aloittamaan Afganistan-iltaa, jonka pääpuhujana toimi lähetys-työntekijä George Taufman Saksasta. Ennen häntä BAM -yrittäjyyden perusteisiin tutustutti osallistujat Migrin ylitarkastaja Tomi Kuosmanen.

Saavuttamattomat kansat
Pääpaino Gerogen julistuksessa oli visio saavuttaa saavuttamattomat kansat vaikeissakin olosuhteissa. Hän toi vahvasti esille myös esirukoilijoitten roolin ja vastuun pioneerityössä. Lähes 6800 kansanryhmää maailmassa on vielä evankeliumin kannalta saavuttamattomia. Georgen ja Bisnestiimin toiminta kohdistuu ns. 10/40 -ikkunan alueelle Afrikan länsirannikolta Kauko-Itään.
Laivalla yhteistä ylistystä ja laulua johtivat innoittavasti viitasaarelaiset oto-muusikot Katri ja Risto Kumpulainen ja kokoonpanoa täydensi Jyväskylän sinfoniaorkesterin viulisti Kaisamari Hiltunen. Mielenkiintoisen illan päätteeksi kokoonnuttiin Food Gardenin illalliselle.

Kaupunkikierros
Mitäpä Helsinki-Tukholma-Helsinki -risteily ilman Tukholman kaupunkikierrosta. Pohjoismaiden suurin Mall of Scandinavia ostoskeskus oli useimpien käyntikohteena. Tuliaisiksi ostettiin ”aitoja” ruotsalaisia tuonti-tuotteita ”made in China”. Onhan Volvokin nykyään kiinalainen, joten ei niissä mitään hävettävää.

Etiopialaiset
Lauantai-iltapäivä oli sitten varattu etiopialaisille vieraillemme ja heitä tulkkasi hiljattain vuosikertoja saanut Hannu Lahtinen. Oli ilo kuulla ja nähdä, kuinka seurakunnista perinteisillä lähetysalueilla alkaa vähitellen tulla myös ta-loudellisesti itsenäisiä ja oman työnsä kustantamia yhteisöjä. Lehmäprojekti evankelistojen palkkakustannusten kattamiseksi alkaa tuottaa tulosta.
Bisnestiimin merkitystä ja tulevaisuuden odotuksia pohdittiin paneelikeskustelun muodossa. Melkeinpä jokaisessa puheenvuorossa korostui lähetystyön luonteen muuttuminen perinteisestä lähetyssaarnaaja -moodista teltantekijä- ja Business as Mission muotoiseksi. Myös paikallisten pioneerien kouluttaminen ja lähettäminen koettiin Bisnestiimin vision mukaisesti tämän päivän työtavaksi.

Buffet-illallinen
Risteily ei ole mitään ilman kunnon buffet-illallista, ainakin jos asiaa tiedustelee Kulonpään Kalevilta ja Tikkakosken Arilta. Kyllä se muillekin kelpasi. Tässä vaiheessa on huomautettava, että seminaarissa ja risteilyllä jokainen kustansi omat matkakulunsa vieraita lukuun ottamatta. Ilmeisesti matka oli kustannusten arvoinen, koska palautteena kuultiin, että seminaari oli ollut kaikkien aikojen paras!

Yhteysilta
Ohjelmallisesti ”kaikkien aikojen seminaari” päättyi lauantain yhteysiltaan, jossa jaettiin tuntoja ja hoidettiin sieluja musiikin ja esirukouksen muodossa. Ilta jatkui pienryhmissä pitkälle yöhön samassa hengessä. Merellinen seminaari päättyi sunnuntai aamuna hyvissä tunnelmissa talviseen Helsinkiin.

Bisnestiimin pikkutiimi kiittää Juhlaseminaarin osallistujia ja toivottaa kaikki tervetulleiksi helmikuun 2019 toisena viikonvaihteena Iso-Kirjan Bisnesseminaariin.