fbpx

Vuosi sitten ryhmä bisnestiimiläisiä teki matkan Afrikkaan. Etiopiassa ollessaan he vierailivat seurakunnissa ja tapasivat paikallisia uskovia. Yksi näistä seurakunnista oli Etiopian Guenet Church. Guenet-kirkko kuuluu Fidan verkostoon ja on Bisnestiimiläisille tuttu jo vuosikymmenien ajalta – kirkon pastorit Teklu Wolde ja Moti Takele ovat vierailleet Suomessakin Bisnestiimin vieraana. Tiimiläiset lähtivät Afrikan matkalle mielessään selkeä näky uusien pioneerien tukemisesta. Guenet-kirkon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen tehtiin kiitollisin mielin päätös usean kymmenen pioneeripastorin tukemisesta.

Mutta ihmeellisellä Isällämme oli mielessään jotain vielä suurempaa.

Yhteinen näky

Viime vuoden raskaiden hetkien ja haasteiden keskellä Jumala laski Guenet-kirkon jäsenten sydämiin näyn miljoonien saavuttamattomien ihmisten saavuttamisesta ja voittamisesta Jumalalle. Guenet-kirkon johto päätti tarttua haasteeseen rohkeasti ja yhdessä Fidan Ari Joensuun ja Daniel Lepojärven kanssa näky muotoiltiin hankkeeksi, joka on käytännössä hyvin laadittu, Fidan valvoma, viisi vuotta kestävä toimintasuunnitelma.

Hankkeen nimeksi tuli 5-5-5-5.

Nimen numerot tarkoittavat suunnitelmaa: ”Viidessä vuodessa tavoitamme viisi miljoonaa saavuttamattomiin ihmisryhmiin kuuluvaa etiopialaista ja perustamme 500 seurakuntaa lähettämällä 500 pioneeria.”

Heti alussa oli selvää, että hankkeen aloittaminen ei ole Guenet-kirkolle mahdollista yksin, mutta yhteistyössä Bisnestiimin kanssa se olisi mahdollista. Bisnestiimin tuen avulla hanke saadaan käyntiin ja syntyy laajeneva liike, joka mahdollistaa satojen uusien seurakuntien syntymisen. Hankesuunnitelma kertoo tavoitteista näin:

Uskomme, että kolmen vuoden aikana voimme perustaa 300 uutta seurakuntaa, jotka voimautuvat ja kasvavat omavaraisiksi. Tavoitteena on, että nämä seurakunnat kykenevät perustamaan seuraavien kahden vuoden aikana vielä 200 seurakuntaa lisää ja samalla ottamaan vastuun kaikkien 500 pioneerin kannatuksesta.

Bisnestiimin historian suurin hanke

5-5-5-5 on suuri uskon askel ja samalla Bisnestiimin historian suurin hanke. Bisnestiimi on lähtenyt mukaan hankkeeseen asettamalla tavoitteeksi ensimmäisten 300 pioneerin kannatuksen kolmen vuoden ajalle. Kuinka hyvin siinä onnistumme, riippuu meistä kaikista. Ensimmäiset 20 pioneeria aloittavat jo tässä kuussa!

Saamme olla mukana suuressa. Mitä Jumala voi tehdä sinun avullasi Etiopiassa?

Jos haluat olla mukana, Vesku kertoo mielellään lisää vaikutusmahdollisuuksista.

Vesku Lehtinen
puh. 050 309 5667
vesku.lehtinen(at)fida.info