fbpx

Tämän vuoden alussa Bisnestiimin johtoryhmään liittyi kaksi uutta jäsentä.

Anni Kinnunen on nuori äiti ja metallikonepaja Päätytuotteen toimitusjohtaja. Anni on kasvanut perheyrityksen mukana johtajaksi ja ottaa pian vetovastuun yrittäjänä. Juho Leppänen taas on toiminut yrittäjänä lähes puolet elämästään. Kahden lapsen isä kasvattaa lastensa ohella useampaa yritystä, joista tunnetuin on käytettyjen kameratarvikkeiden kauppaan keskittynyt Kameratori.

Sekä Anni että Juho päätyivät Bisnestiimiin kutsuttuina.

– Bisnestiimin toiminta on minulle tuttua jo vuosien ajalta. Nyt elämässäni on ollut käynnissä pitempi henkinen prosessi, jossa koin, että jotain uutta on tulossa. Kutsu Bisnestiimiin tuli sellaisena ajanjaksona, että tiesin tämän olevan Jumalan juttu, Anni kertoo.

Juho muistaa selailleensa Bisnestiimin palveluhakemistoa jo lapsena, ja Fida ja lähetyskentät ovat olleet osa hänen elämäänsä jo lapsesta asti.

– Kymmenen vuotta sitten kiersin Fidan kohteita Etelä-Aasiassa. Jo silloin Jumala puhui bisneksen mahdollisuuksista kehitysyhteistyössä ja lähetystyössä, ja asia on kiinnostanut minua siitä lähtien. Nyt koen, että minulla on osaamista, aikaa ja tahtotila, jota tällä paikalla tarvitaan.

Sielunhoitoterapeutin koulutuksen saanut Anni näkee Bisnestiimin verkostot hienona mahdollisuutena.

– Minua kiinnostaa, miten lähetystyön lisäksi voisin olla mukana kehittämässä yritysverkostoa ja yrittäjien yhteyttä. Yhteisöllisyys, toisilta oppiminen, jakaminen ja toinen toistemme tukeminen ovat valtavia voimavaroja jokaiselle yrittäjälle. Meillä Suomessa on myös todella hyvää yrittäjyysosaamista, jonka viemisessä lähetyskentille on paljon mahdollisuuksia. Meidän tulisi selvittää, miten voimme parhaiten kehittää ja tukea yrittäjyyttä kohdemaissa, Anni toteaa.

– On tavallaan todella kaunista, että suomalainen maanrakennusfirma keskellä ei mitään, voi päättää käyttää voittoaan näkymättömän asian rakentamiseksi maailman toisella puolella. Bisnestiimi on yhdistänyt tehokkaasti yrittäjät ja lähetystön, ja vienyt Jumalan valtakuntaa yrittäjämäisesti ja kustannustehokkaasti eteenpäin. Nyt toimintaa ollaan viemässä hieman monimuotoisempaan suuntaan ja siinä piilee paljon mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Meidän tulee miettiä, miten suuntaamme resurssit oikein. Esimerkiksi kun lähdemme pioneerityön lisäksi tukemaan kohdemaiden yrityksiä ja yrittäjiä, mukaan astuvat monimutkaisemmat hankkeet ja mikrolainoitus. Ne vaativat meiltä enemmän työtä, mutta kun kohteissa tehdään itsessään kannattavaa liiketoimintaa, työmme vaikutukset ovat kokonaisvaltaisia ja kestäviä. Myös sellaisina aikoina, kun suomalaisen yrittäjän voitot ovat tiukassa, Juho pohtii.

Anni ja Juho ovat tuoneet mukanaan paljon uudenlaista osaamista ja näkökulmia. Näitä raikkaita ajatuksia tarvitaan, jotta voimme saavuttaa korkealle asetetut tavoitteet.

 – Jos haluat edistää verkostoitumista ja yrittämistä kristittyjen joukossa, ota rohkeasti yhteyttä! Tilaa ideoille, ajatuksille ja tekemiselle löytyy varmasti, Anni ja Juho toteavat yhdessä.