fbpx
Tulevat pioneerit rukoilivat yhdessä Etiopian alueiden puolesta.

Guenet-kirkkokunnalla on vahva näky evankeliumin eteenpäin viemisestä Etiopiassa. Heidän tavoitteenaan on seuraavan 5 vuoden aikana lähettää 500 uutta pioneeri lähettiä, istuttaa 500 uutta seurakuntaa ja saavuttaa yhteensä 5 miljoonaa ihmistä evankeliumin sanomalla.

50 pioneeria kokoontui saamaan opetusta ja vahvistumaan yhdessä

15.-16. helmikuuta 2021, järjestettiin Fidan ja Guenet-kirkon yhteistyössä ensimmäinen pioneerilähettien koulutus. Koulutukseen osallistui yhteensä n. 50 lähettiä, joista osa oli jo kentällä työssä ja osa uusina lähdössä. Opetuksesta vastasivat Guenet kirkkokunnan nuori johtaja Tamirat sekä entinen johtaja (nykyinen vanhempi neuvonantaja) Seleshi, ja Fidan vanhempi neuvonantaja Ari Joensuu sekä tuore lähetti Samuel Tedder.

Koulutukseen osallistuneet pioneerilähetit ovat vahvasti motivoituneita ja innokkaita toteuttamaan näkyä ihmisten saavuttamisesta evankeliumilla ja uusien seurakuntien synnyttämisestä. Osa heistä oli tullut hyvin haastavista olosuhteista ja konfliktien keskeltä. Eräs heistä tuli pohjoisen Etiopian Tigrayn alueelta, jossa on ollut aseellisia yhteenottoja ja edelleenkin vaikea tilanne. Uusia lähettejä ollaan lähettämässä niille Etiopian alueille, joissa ei vielä ole vahvaa seurakunnan läsnäoloa ja tarve kuulla evankeliumin sanomaa on suuri.

Oli koskettavaa myös seurata kuinka kärsivällisesti Tamirat käsitteli lähettien kysymyksiä ja huolia.

Koulutuksessa lähettejä varustettiin monella tasolla. He saivat kirkkokunnan johtajalta käytännönläheistä ohjausta siihen, miten heidän työnsä on järjestetty, ja kuinka se on osa isompaa kirkkokunnan näkyä. Oli koskettavaa myös seurata kuinka kärsivällisesti Tamirat käsitteli lähettien kysymyksiä ja huolia. Ari opetti seurakuntien istuttamiseen liittyvän vision ja mission eri osa-alueista sekä painotti työn rakentamista oikeiden arvojen varaan. Seleshi opetti vastuun kantamisesta ja Samuel kokonaisvaltaisesta opetuslapseuttamistyöstä. Lähetit saivatkin monipuolisia työkaluja evankelioimiseen ja opetuslasten tekemiseen.

Tarkoituksena on, että kentälle lähtevät saavat myös jatkossa tukea ja lisäkoulutusta. Koulutuksia järjestetään muutaman kerran vuodessa, ja näin myös uusia pioneerilähettejä voidaan lähettää varustettuina matkaan. Guenet kirkon ja Fidan tekemässä yhteistyössä on siunaus ja voima edetä tämän näyn ja Jumalan antaman lähetystehtävän toteutuksessa. Yhdessä saamme vielä iloita ihmisistä jotka löytävät pelastuksen ja saavat tulevaisuuden sekä toivon elämäänsä.

Samuel Tedder
Lähetystyöntekijä