fbpx

Löydä Jumalan kutsu 

-Jospa Jumala saisi tänään laittaa kutsun juuri sinun sydämeesi, Bisnestiimin koordinaattori Hannu Suni toivoi tilaisuuden aluksi.

-Tavoitteemme on uuden strategiamme mukaan viedä evankeliumia saavuttamattomille kansoille, sinne missä sitä vielä ei ole julistettu, hän kertoi Bisnestiimin tulevista suunnitelmista.

-Kambodzhalaiset lapset ovat yksi tällainen saavuttamaton ryhmä, Kambodzhassa perheineen asuva Lauri Saarni kertoi. -He asuvat kaukana maaseudulla. Voimme käydä puhumassa yhdelle lapsiryhmälle, mutta emme voi tavoittaa kaikkia. -Bisnestiimin avulla on nyt tuotettu opetusmateriaalia, Raamatunkertomuksia ja opettajien materiaalia levitettäväksi kaikille heidän omalla kielellään.

-Aina välillä tulee mieleen, miten tämä kaikki on mahdollista. Mutta kun Jumala yhdistää samaan lauseeseen kolme asiaa: Jeesus, bisnes ja Kambodzha, syntyy jotain ihan uutta!, Saarni iloitsi. -On ollut riittävästi ihmisiä, jotka ovat sanoneet omasta bisneksestään: tämä mitä teen, on Jumalan valtakunnan työtä ja tästä haluan myös antaa eteenpäin.

Juontajana tilaisuudessa toimi Bisnestiimin tuore ja nuorin johtoryhmän jäsen Annika Puroaho. -Olen saanut itse löytää kutsuni ja oman paikkani Jumalan valtakunnan työssä Bisnestiimin kautta, Annika rohkaisi kuulijoita.

BAM-konseptissa bisnes ON lähetystyötä

-Meillä on saatavilla pitkä lista työpaikoista ympäri maailmaa, joihin voit lähteä, käyttää osaamistasi ja samalla tavoittaa ihmisiä evankeliumille, Saarni kertoi. -Tätä kutsutaan nimellä Bisnes As Mission, joka on meidän kaikkien bisnestiimiläisten sydäntä lähellä, Annika tarkensi.

BAM-yrittäjyyden määritelmän mukaan ”liiketoiminta lähetystyönä on todellista, elinkelpoista, kestävää ja kannattavaa yritystoimintaa, jolla on Jumalan valtakunnan tarkoitus, näkökulma ja vaikutukset; ne saavat aikaan muutoksen ihmisessä ja yhteiskunnassa henkisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti – ja Jumalan suuremmaksi kunniaksi” 

Henry Mononen päätyi perustamaan kahvilan lähelle Bangkokin opiskelijakampusta. -Ennen ajattelin, että olen iloinen, ettei minun ikinä tarvitse lähteä mukaan bisnesmaailmaan, Thaimaassa asuva Henry Mononen kertoi. -Jumalalla on siis runsaasti huumorintajua, hän naurahtaa.

Nyt kahvilalla on runsaasti vakioasiakkaita, jotka pikku hiljaa alkavat avautua elämästään. Lisäksi tarjotaan monenlaista nuoria kiinnostavaa toimintaa, kuten englannin tunteja, Open Mic-iltoja – ja vain hengailua, lounastamista ja kahvittelua. -Näin toimimalla näet asiakkaiden lisäksi koko yhteisön ja sen tarpeet, hän tarkentaa.

Missä ovat nykypäivän saavuttamattomat kansat?

Tulevaisuuden suurimmat haasteet ja mahdollisuudet liittyvät suurkaupunkeihin ja tämä vaikuttaa myös lähetystyöhön. Vuoteen 2050 mennessä jopa 70 % maailman väestöstä asuu kaupungeissa.

Monosen mukaan vain 3,3 % läheteistä työskentelee saavuttamattomien kansanryhmien parissa. -Nykypäivän suurkaupungeista löytyvät kaikki saavuttamattomat kansanryhmät, Mononen jatkaa. -Kun ihmiset tuntevat sinut, voit luoda yhteyden paikallisiin ihmisiin ja sitä kautta evankelioida heitä ja koko ympäröivää yhteisöä tehokkaasti.

-Sinä, joka itse olet liiketoiminnassa tai haluaisit perustaa yrityksen: sinulla on mahdollisuus tehdä lähetystyötä suoraan liiketoimintasi kautta, Mononen rohkaisee. -Tässä muuttuvassa maailmassa kiireisiä ihmisiä on vaikea tavoittaa. Bisneksen kautta tämä voi olla uudella tavalla mahdollista.

Tilaisuudessa jaettiin Bisnestiimin Vuosikirjoja ja niitä on tarjolla myös Missioteltassa Bisnestiimin osastolla.

Loppurukouksessa Bisnestiimin pitkäaikainen puheenjohtaja Kalevi Kulonpää kiitti Jumalaa menneestä ja tulevasta. Hän haastoi niitä, joita Jumala on puhutellut, lähtemään rohkeasti eteenpäin juuri niihin paikkoihin, joista Jumala on heille puhunut. Hänellä on kutsu jokaiselle.

Bisnestiimin toiminnasta voi lukea lisää www.bisnestiimi.fi

Teksti: Outi Lepistö

Kuvat: Eero Haarala