fbpx

mikä on

bisnestiimi?

Fida Bisnestiimi on lähetyksen tukijoukko ja urasuuntautuneiden kristittyjen verkosto. Teemme yhdessä työtä maailman tärkeintä asiaa varten: missiomme on mahdollistaa evankeliumin julistaminen siellä, missä sitä vielä ei ole julistettu.

Apua sinne, missä tarvitaan

Bisnestiimin kautta yrittämiseen ja ammattiinsa sitoutunut uskova voi antaa osaamistaan sekä käyttää kontaktejaan ja resurssejaan edistämään evankeliumin leviämistä kaikille kansoille. Bisnestiimi tarjoaa luontevia kanavia lähetystyön tukemiseen ja lähetysnäyn toteuttamiseen. Välitämme apua sinne missä tarvitaan, nopeasti, tehokkaasti ja joustavasti.

Bisnestiimin tukemat kohteet sijaitsevat pääasiassa ns. 10/40-ikkunassa. Tällä alueella asuu suurin osa vielä tavoittamattomista kansoista ja kristittyjen lähetystyöntekijöiden määrä on vähäinen.

Saavuta saavuttamaton

Bisnestiimin ydintehtävä on viedä evankeliumia saavuttamattomille kansoille, sinne missä ei ole vielä kuultu Jeesuksesta. Se tapahtuu tukemalla pioneerityötä, jossa paikalliset uskovat saavat koulutuksen pioneeripastoreiksi raamattukoulussa ja lähtevät viemään ilosanomaa uusiin kyliin ja uusien kansanryhmien pariin. Nämä pastorit tuntevat paikallisen kielen ja kulttuurin, ja ovat valmiita oman henkensä uhalla viemään evankeliumia eteenpäin. Jumala on siunannut heidän työnsä, sillä vuosien aikana tällä tavalla on syntynyt yli tuhat uutta seurakuntaa.

Kohdemaina tälle toiminnalle ovat vuosien mittaan olleet mm. Intia, Tansania, Thaimaa, Indonesia, Kambodža, Kenian Itärannikko ja lukuisia muita maita. Vuosittain on avustettu n. 50-100 pioneeria. Muita työmuotoja ovat lapsityön tukeminen, raamattu- ja lähetyskoulutus, kirjallisuus, mediatyö ja ”pika-apu”. Toiminta laajenee jatkuvasti ja tulevaisuudessa tulemme kehittämään entistä enemmän Business as Mission -työtä sekä yrittäjyyttä kohdemaissa.

Yhdessä

Bisnestiimin muodostavat yli 400 henkilö- ja yritysjäsentä. Jäsenyys on ilmainen. Bisnestiimiläiset tekevät lähetystyötä mm. tukimainosten ja lahjoitusten avulla. Myös seurakunnat tukevat pioneeripastoreita Bisnestiimin kautta.

Bisnestiimin toiminnasta vastaa kahdeksan henkilön muodostama johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Jari-Pekka Koponen. Koordinaattorina Bisnestiimin juoksevia asioita hoitaa Hannu Suni. Johtoryhmän tehtävänä on varmistaa, että Bisnestiimin varoja käytetään tehokkaasti ja tavoitteellisesti.

N

Bisnestiimi on

vuonna 1998 perustettu Fida Internationalin alajaosto.

N

Panostamme

Fidan kautta evankeliumin eturintaman valikoituihin kenttähaasteisiin, joihin seurakunnat eivät aina pysty tai ehdi reagoimaan.

N

Pyrimme

myös vastaamaan pika-apua tarvitseviin haasteisiin, jotka muuten jäisivät resurssien puutteessa huomiotta.

N

Kohteet ovat

aina Fidan varmentamia ja tiimin kanssa yhdessä sovittuja.

Toiminta Suomessa

E

Kaksipäiväinen seminaari

tammi-helmikuun vaihteessa.

E

Tehtävä-vuosikirja

kertoo Bisnestiimin toiminnasta, rohkaisee yrittäjiä ja kerää mainostuloja.

E

Lisäksi mm.

pienempiä tapahtumia ja seurakuntavierailuja.

Yhteyshenkilöt

 

Vesku Lehtinen

myynti ja markkinointi
puh. 050 309 5667
vesku.lehtinen@fida.info

Jari-Pekka Koponen

puheenjohtaja
puh. 0400 833 211
jari-pekka@jari-pekka.fi

Hannu Suni

koordinaattori
puh. 0400 927 401
hannu.suni@fida.info

Virpi Lehtinen

mainosmyynti
puh. 050 590 1150
virpielina.lehtinen@gmail.com